Spagetti fokhagymás paradicsommártással
Elkészítési idő:
55 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Adag: 5 főre
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban közepes tűzön felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk a hagymát, és 5 perc alatt üvegesre pirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsomot és a fokhagymát. Felforraljuk, majd közepes tűzön 25-30 percig gyöngyözve főzzük, amíg az olaj eltűnik a tetejéről. Sóval, borssal ízesítjük.
2. Közben egy nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük.
3. A mártást a tésztára halmozzuk. Megszórjuk a bazsalikommal, és az egészet jól összekeverjük. Parmezán sajttal tálaljuk.