Tagliatelle spárgával és gorgonzolamártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tagliatelle spárgával és gorgonzolamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg zöldspárga
25 dkg morzsolt gorgonzola sajt
vagy
25 dkg morzsolt márványsajt
1 ¾ dl habtejszín
ízlés szerint bors
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 230 °C-ra előmelegítjük. A spárgát egy lapos sütőedény alján szétterítjük. Megöntözzük némi olívaolajjal, és megszórjuk sóval, borssal. A spárgát beleforgatjuk az olajba és a fűszerekbe, és a sütőben 10-12 percig sütjük, amíg kicsit megpirul és megpuhul, majd melegen tartjuk.

2. A sajtot egy tálban elkeverjük a tejszínnel, és sóval, borssal ízesítjük.

3. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk, és a tésztát éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük.

4. A tésztára halmozzuk a spárgát, ráöntjük a sajtmártást, és az egészet óvatosan összekeverjük, hogy a sajt elolvadjon, és a mártás mindenhol bevonja a tésztát. Az elkészült fogást azonnal tálaljuk.

Tagliatelle spárgával és gorgonzolamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1910 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Tagliatelle spárgával és gorgonzolamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
vegetáriánus ételek