Tészta zöldségmártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tészta zöldségmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg gemelli
vagy
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
A mártáshoz:
1 db rózsáira bontott brokkoli
2 kisebb karikára vágott cukkini
25 dkg darabolt zöldspárga
15 dkg hüvelyes cukorborsó
15 dkg felolvasztott mirelit zöldborsó
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
5 evőkanál habtejszín
2 dkg vaj
3 evőkanál zöldségleves
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk, és a tésztát éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, visszaöntjük a lábosba, és melegen tartjuk.

2. A brokkolit, a cukkinit, a spárgát és a cukorborsót gőzölőbetéten nem túl puhára pároljuk. Levesszük a tűzről, és hideg vízzel leöblítjük, hogy ne puhuljon tovább. Egy kis edényben sós vizet forralunk. A zöldborsót 3 percig pároljuk benne. Ezt is leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A félretett zöldségekhez adjuk.

3. A vajat és a zöldséglevest egy nagy serpenyőben közepes tűzön felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket (néhány spárgafejet félreteszünk), és az egészet összekeverjük, hogy minden jól átmelegedjen. Belekeverjük a tejszínt, azt is átforrósítjuk, de már nem forraljuk fel. Végül a mártást sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

4. A tésztát előmelegített tálalóedénybe tesszük, és petrezselyemmel megszórjuk. A mártást ráöntjük, és parmezán sajttal is megszórjuk. A félretett spárgával díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Tészta zöldségmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1831 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Tészta zöldségmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
tippek, fortélyok