Pestós tészta



Elkészítés:
1. A hagyományos pestóhoz a fokhagymát és a fenyőmagot egy nagy csipet sóval és a bazsalikommal egy mozsárban szétnyomjuk. A krémet áttöltjük egy tálba, és hozzákeverjük a parmezánt, majd az olívaolajat, hogy sűrű, krémes mártás legyen belőle. Sóval ízesítjük, és felhasználáskor még utánasózzuk.
2. Egyszerűbb az elkészítése, ha a fokhagymát, a fenyőmagot és a sót mixerben pürésítjük. Hozzáadjuk a bazsalikomot és krémmé keverjük. Lassú fokozaton járatva belecsorgatjuk az olívaolajat. Ezután a krémet áttöltjük egy tálba, és hozzákeverjük a parmezánt.
3. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk, és a tésztát 8-10 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük, lecsepegtetjük, és visszaöntjük a fazékba. Elkeverjük a pesto mártás felével. Előmelegített tálalóedénybe öntjük, és a tetejére halmozzuk a maradék mártást. Bazsalikom ágacskákkal díszítjük, és azonnal tálaljuk.