Sajtos ropogós

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos ropogós
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg reszelt Lajta sajt
vagy
25 dkg reszelt ilmiczi sajt
vagy
25 dkg reszelt cheddar sajt
10 dkg búzaliszt
10 dkg rozsliszt
1 és ¼ dl langyos víz
2 cl brandy
vagy
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet. Felöntjük a vízzel, megsózzuk és kemény tésztává dolgozzuk. Letakarva egy órára félretesszük.

2. A tésztába belekeverjük a reszelt sajtot és a törkölypálinkát vagy brandyt.

3. Nagy serpenyőben nem túl sok olajat forrósítunk, majd beleszaggatunk 2-2 evőkanálnyi tésztát. Lelapítjuk és mindkét oldalon ropogósra sütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

4. A többi tésztával is így járunk el. Forrón kínáljuk.

Sajtos ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1359 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Sajtos ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
facebook