Epres-málnás túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Epres-málnás túrótorta
Adag: 1 tortaforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
igény szerint friss eper
igény szerint friss málna
A tésztához:
20 dkg darált vajas keksz
10 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
50 dkg áttört tehéntúró
25 dkg tisztított eper
25 dkg málna
12 dkg porcukor
2 db szétválasztott tojás
1 kiskanál narancshéj
¾ dl narancslé
2 kiskanál zselatin
¾ dl víz

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk. A kekszet a vajjal meg a tojássárgájával összedolgozzuk, és a forma aljára, oldalára tapasztjuk. 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük.

2. A töltelékhez az epret meg a málnát a narancshéjjal és -lével közepes lángon 5-10 percig pároljuk, majd a kristálycukrot hozzáadva, fedő nélkül 10 perc alatt a levét elpárologtatjuk.

3. A zselatint a hideg vízben simára keverjük, a tűzön kevergetve felolvasztjuk, majd a gyümölcshöz keverjük. A tojások sárgáját is beledolgozzuk.

4. A túrót a porcukorral habosra verjük, a gyümölcsöt hozzáadjuk, majd a habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk. A tésztába öntve kb. 6 órára behűtjük. A tortakarimát lehúzva róla eperrel és málnával díszítjük.

Epres-málnás túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2099 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Epres-málnás túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
google+