Csokoládés-narancsos túrótorta



Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kiolajozunk, sütőpapírral kibéleljük, majd olajjal újra kikenjük.
2. A kakaót a liszttel, a cukorral meg a vajjal összemorzsoljuk, majd a vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk.
3. Akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy a forma alját, oldalát befedje, sütőpapírral kibéleljük, és babot vagy rizst beletöltve 10 percig a sütőben sütjük. Utána a babot vagy rizst és a papírt eltávolítjuk, és a tésztát még 5-10 percre a sütőbe visszatesszük.
4. A töltelékhez a túrót a cukorral habosra verjük, a narancslével ízesítjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. A lisztet beleszitáljuk, a likőrt belekeverjük.
5. Kb. 2 dl tölteléket másik edénybe töltünk, és a csokoládéval összekeverjük. A sárga tölteléket a tésztával bélelt formába töltjük, a csokoládésat ráöntjük, és villával kissé összekeverjük, hogy márványos legyen. 30-35 percre a sütőbe visszatesszük, majd legalább 180 percre jégbe hűtjük. A formából kivéve, szépen feldíszítve kínáljuk.