Csokoládés-narancsos túrótorta

Adag: 8 főre (1 tortaforma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
2 evőkanál kakaó
7 dkg finomliszt
1 evőkanál kristálycukor
5 dkg vaj
1 evőkanál víz
A töltelékhez:
10 dkg olvasztott főzőcsokoládé
1 evőkanál narancslikőr
50 dkg áttört tehéntúró
2 evőkanál reszelt narancshéj
1 dl tejszín
½ dl narancslé
3 db tojás
4 dkg rétesliszt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kiolajozunk, sütőpapírral kibéleljük, majd olajjal újra kikenjük.

2. A kakaót a liszttel, a cukorral meg a vajjal összemorzsoljuk, majd a vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk.

3. Akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy a forma alját, oldalát befedje, sütőpapírral kibéleljük, és babot vagy rizst beletöltve 10 percig a sütőben sütjük. Utána a babot vagy rizst és a papírt eltávolítjuk, és a tésztát még 5-10 percre a sütőbe visszatesszük.

4. A töltelékhez a túrót a cukorral habosra verjük, a narancslével ízesítjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. A lisztet beleszitáljuk, a likőrt belekeverjük.

5. Kb. 2 dl tölteléket másik edénybe töltünk, és a csokoládéval összekeverjük. A sárga tölteléket a tésztával bélelt formába töltjük, a csokoládésat ráöntjük, és villával kissé összekeverjük, hogy márványos legyen. 30-35 percre a sütőbe visszatesszük, majd legalább 180 percre jégbe hűtjük. A formából kivéve, szépen feldíszítve kínáljuk.

Csokoládés-narancsos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1899 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Csokoládés-narancsos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
ételfotó