Vaníliakrém

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eljárások: forralás, főzés, kikeverés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db tojás
4 csepp vaníliakivonat
5 dl teljes tej
1 csipet
5 dkg liszt

Elkészítés:

1.A tojások sárgáját és a cukrot keverjük addig, amíg kifehéredik és krémes lesz (1. kép).

2. A tejet forraljuk fel a sóval és a vaníliával, majd keverjük a cukros tojáshoz és a liszthez (2. kép).

3. A takarékláng felett, folyamatosan kevergetve főzzük addig, amíg a krém besűrűsödik (3. kép).

Lehetséges változatok:

- Ha mogyoró- vagy mandulakrémet szeretnénk készíteni, adjunk a krémhez, amíg még forró 2 evőkanál darált mogyorót vagy mandulát.

- Ha likőrkrémet szeretnénk készíteni, adjunk még forrón a krémhez egy vagy két evőkanál rumot, konyakot vagy valamilyen likőrfélét.

- Ha citromkrémet akarunk készíteni, 1 citrom finomra reszelt héjával forraljuk fel a tejet, és ne tegyünk bele vaníliakivonatot.

- Ha csokoládékrémet szeretnénk kapni, olvasszunk fel 12 dkg reszelt csokoládét a tejben.

Vaníliakrém Vaníliakrém Vaníliakrém
A lisztet apránként a kikevert cukros tojáshoz adjuk. Ehhez a keverékhez apránként adjuk hozzá a forró tejet. Simább és finomabb lesz, ha a tej negyede helyett tejszínt használunk.
Vaníliakrémmel megtölthetünk tortákat és pitéket, de sok desszertnél alapanyagként is használhatjuk. Csokoládéval vagy más hozzávalóval ízesíthetjük.
Vaníliakrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2218 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Kép nélkül
Vaníliakrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
recept beküldése