Kókuszos túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kókuszos túrótorta
Adag: 9 tortaforma (54 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
9 dl pirított kókuszreszelék
117 dkg puha vaj
1 kiskanál őrölt fahéj
18 kiskanál kristálycukor
180 dkg keksz
A tetejére:
1 kiskanál őrölt fahéj
13 és fél dl tejszínhab
igény szerint friss vegyes gyümölcs
A töltelékhez:
270 dkg áttört tehéntúró
9 csomag vaníliás cukor
11 és ¼ dl citromlé
58 és fél dl édes sűrített tej

Elkészítés:

1. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk.

2. A tésztához a kekszet megdaráljuk, és a kókuszreszelékkel, a cukorral, a fahéjjal meg a vajjal összedolgozzuk. A forma aljára, oldalára nyomkodjuk, és a töltelék elkészítéséig jégbe hűtjük.

3. A töltelékhez a túrót habosra keverjük, majd a sűrített tejet apránként beledolgozzuk. Citromlével, vaníliás cukorral ízesítjük, alaposan felverjük, és a tésztával bélelt formába simítjuk. A tetejét még egy kevés őrölt fahéjjal megszórjuk. Egy éjszakára jégbe hűtjük, és tejszínhabbal meg friss gyümölccsel díszítjük.

Kókuszos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2120 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Kókuszos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
most van szezonja