Kókuszos túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kókuszos túrótorta
Adag: 2 tortaforma (12 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
2 dl pirított kókuszreszelék
26 dkg puha vaj
1 kiskanál őrölt fahéj
4 kiskanál kristálycukor
40 dkg keksz
A tetejére:
1 kiskanál őrölt fahéj
igény szerint friss vegyes gyümölcs
A töltelékhez:
60 dkg áttört tehéntúró
2 csomag vaníliás cukor
2 és fél dl citromlé
13 dl édes sűrített tej

Elkészítés:

1. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk.

2. A tésztához a kekszet megdaráljuk, és a kókuszreszelékkel, a cukorral, a fahéjjal meg a vajjal összedolgozzuk. A forma aljára, oldalára nyomkodjuk, és a töltelék elkészítéséig jégbe hűtjük.

3. A töltelékhez a túrót habosra keverjük, majd a sűrített tejet apránként beledolgozzuk. Citromlével, vaníliás cukorral ízesítjük, alaposan felverjük, és a tésztával bélelt formába simítjuk. A tetejét még egy kevés őrölt fahéjjal megszórjuk. Egy éjszakára jégbe hűtjük, és tejszínhabbal meg friss gyümölccsel díszítjük.

Kókuszos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2115 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Kókuszos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
szótár