Paradicsomos spagettisaláta



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük.
2. Összekeverjük a félbevágott paradicsomokat, a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott friss bazsalikomot az olajbogyóval, az olajjal és a balzsamtettel. Hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát is.
3. Meghintjük a parmezán sajttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, és azonnal tálaljuk.
Kínáljunk mellé tökös-zsályás cipót.
Tökös-zsályás cipó

1. A sütőporral elkevert lisztet egy csipet sóval nagy tálba szitáljuk. A főtt, áttört sütőtökkel és a vajjal jól összemorzsoljuk, majd belekeverünk egy evőkanál felaprított, friss zsályát. Kevés tejjel tésztát gyúrunk, és sütőlemezre borítjuk.
2. Cipóvá gyúrjuk, majd kb. 3 cm vastag körré nyújtjuk. Az így kapott lapos tésztát cikkekre osztjuk (nem kell feltétlenül végigvágni, elég csak bejelölni az osztást), és közepesen forró, 180 °C-os sütőben (gázsütőnél 4. fokozat) 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha kissé megpirult, és mindenhol jól átsült.