Farfalle-saláta szárított paradicsommal és parajjal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Farfalle-saláta szárított paradicsommal és parajjal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg paraj
50 dkg fusilli
vagy
vagy
1 teáskanál friss, apróra vágott chilipaprika
dl olívaolaj
1 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
5 dkg pirított fenyőmag
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 szál újhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, és ismét lecsepegtetjük. Hűlni hagyjuk, majd nagyobb salátástálba tesszük.

2. Az újhagyma végét levágjuk, ferdén vékonyan felszeleteljük. A csíkokra vágott szárított paradicsommal, a megtisztított, ugyancsak vékony csíkokra vágott parajjal, a fenyőmaggal és az oregánóval együtt a tésztához keverjük.

3. Az olajat, a chilipaprikát, a fokhagymát és az ízlés szerint adagolt sót és borsot kis; csavaros tetejű üvegben összekeverjük, és alaposan összerázzuk.

4. Az így készített öntetet a salátára öntjük, jól összeforgatjuk, és tálaljuk.

Farfalle-saláta szárított paradicsommal és parajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2433 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Farfalle-saláta szárított paradicsommal és parajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
ételfotó