Sertés- és borjúhússal töltött ravioli sajtmártásban

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
3 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
22 dkg mascarpone
2 evőkanál friss, apróra vágott zsálya
6 dkg vaj
A tésztához:
25 dkg liszt
¾ dl víz
2 evőkanál olaj
2 db tojás
A töltelékhez:
25 dkg darált hús
1 evőkanál olaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
4 szál újhagyma
1 db tojás

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet robotgépben összekeverjük a kissé felvert tojásokkal, az olajjal és a vízzel. 5 másodpercig keverjük, amíg a tészta össze nem áll, ekkor a tésztacipót műanyag fóliába csomagoljuk, és 15 percig a hűtőszekrényben pihentetjük. Ha nincs konyhai robotgépünk, nagy tálban kézzel is bekeverhetjük a tésztát.

2. A töltelékhez vastag falú lábosban felforrósítjuk az olajat, és közepes tűzön 2 percig, állandóan kevergetve pirítjuk a finomra vágott újhagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a húst is, és erős tűzön 4 perc alatt jól átpirítjuk. Akkor jó, ha a levét elfőtte; ha közben összesülne, villával szétpergetjük a húst. Hűlni hagyjuk, és belekeverjük a kissé felvert tojást.

3 A tészta felét kissé meglisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és éles késsel 6 cm-es kockákra vágjuk. A négyzetek felét enyhén megkenjük vízzel, és mindegyik közepére egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk, egy másik négyzettel lefedjük, és a széleket jól összenyomkodva lezárjuk. Az elkészült raviolit lisztezett tálcára tesszük egy sorban, majd a többi tésztával is megismételjük a műveletsort.

4. A mártáshoz közepes nagyságú lábasban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a mascarponét, és közepes tűzön addig keverjük, míg meg nem olvad. Hozzáadjuk a parmezán sajtot és a zsályát is, és állandó kevergetés mellett 1 percig főzzük.

5. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben kb. 5 perc alatt puhára főzzük a raviolit. Leszűrjük, és a mártással leöntve tálaljuk.

A recept elkészítéséhez használjunk 25 dkg darált sertés- és borjúhúst vegyesen.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Sertés- és borjúhússal töltött ravioli sajtmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2797 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Sertés- és borjúhússal töltött ravioli sajtmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
szótár