Linguini citromos-tejszínes mártásban

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Linguini citromos-tejszínes mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál reszelt citromhéj
3 dl tejszín
40 dkg spagetti
vagy
vagy
40 dkg linguine
2 és fél dl tyúkhúsleves
¼ teáskanál sáfránypor
vagy
¼ teáskanál csíkokra vágott sáfrány
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és melegen tartjuk.

2. Ha csíkokra vágott friss sáfrányt használunk, először 5 percre forró vízbe áztatjuk. Amíg a tészta fő, elkeverjük a tejszínt a húslevessel és a reszelt citromhéjjal, és gyakori kevergetés mellett felforraljuk.

3. Takarékra véve még 10 percig főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kifőtt tésztát is hozzákeverjük, és további 2-3 percig főzzük.

4. Ekkor hozzáadjuk a sáfrányt az áztatólével együtt, jól megkeverjük. Vékonyra vágott citromhéjjal díszítve tálaljuk.

Sáfrányt általában a speciális fűszerüzletekben tudunk vásárolni. Ha nem kapható, sáfrányos szeklicét vagy kurkumát is használhatunk helyette.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Linguini citromos-tejszínes mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2007 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Linguini citromos-tejszínes mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
lexikon