Fettuccine Alfredo
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.
2. Amíg a fettuccine fő, közepes méretű lábosban, lassú tűzön felforrósítjuk a vajat, belekeverjük a parmezán sajtot, a tejszínt, és állandóan kevergetve felforraljuk.
3. Ha felforrt, takarékra vesszük, és még 10 percig főzzük.
4. Ha a szósz sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Jól megkeverjük.
5. Az elkészült mártást a forró tésztára öntjük, és jól összeforgatjuk. Tálaláskor friss fűszerágacskával díszíthetjük.
Az éttermekben (kivételes módon) az Alfredo szószt csak az asztalnál szokás a melegen tartott tésztához keverni, hogy ne ragadjon össze.
A tésztán lévő szósz Alfredo római éttermében vált halhatatlanná. A vaj, tejszín és parmezán sajt eme gazdag keverékét hagyományosan fettuccine tésztával szokás enni, méghozzá azon melegében, mihelyt a mártást a tésztához keverjük, máskülönben összeragadhat.