Fettuccine Alfredo

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fettuccine Alfredo
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl tejszín
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
vagy
vagy
50 dkg tagliatelle
vagy
50 dkg fettuccine
3 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
9 dkg vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.

2. Amíg a fettuccine fő, közepes méretű lábosban, lassú tűzön felforrósítjuk a vajat, belekeverjük a parmezán sajtot, a tejszínt, és állandóan kevergetve felforraljuk.

3. Ha felforrt, takarékra vesszük, és még 10 percig főzzük.

4. Ha a szósz sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Jól megkeverjük.

5. Az elkészült mártást a forró tésztára öntjük, és jól összeforgatjuk. Tálaláskor friss fűszerágacskával díszíthetjük.

Az éttermekben (kivételes módon) az Alfredo szószt csak az asztalnál szokás a melegen tartott tésztához keverni, hogy ne ragadjon össze.
A tésztán lévő szósz Alfredo római éttermében vált halhatatlanná. A vaj, tejszín és parmezán sajt eme gazdag keverékét hagyományosan fettuccine tésztával szokás enni, méghozzá azon melegében, mihelyt a mártást a tésztához keverjük, máskülönben összeragadhat.
Fettuccine Alfredo
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 12538 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Fettuccine Alfredo
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
szótár