Citromos-tonhalas orecchiette kapribogyómártásban

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromos-tonhalas orecchiette kapribogyómártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál citromlé
40 dkg konzerv pácolt tonhal
vagy
50 dkg orecchiette
¼ teáskanál cayenne-bors
1 evőkanál kapribogyó
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
3 dkg vaj
2 és fél dl tejszín
1 fej hagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint fekete bors

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.

2. Amíg az orecchiette fő, felforrósítjuk a vajat, és 1-2 percig pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a leszűrt tonhalat, a citromlevet, a tejszínt, a petrezselyem felét és a kapribogyót is. Fekete borssal, esetleg cayenne-borssal ízesítjük, és lassú tűzön 5 percig főzzük.

3. A mártást a kifőtt tésztához keverjük, és jól összeforgatjuk. A megmaradt petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

A tésztát a mártással két fakanál segítségével tudjuk legjobban összekeverni.
Citromos-tonhalas orecchiette kapribogyómártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1407 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Citromos-tonhalas orecchiette kapribogyómártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
recept beküldése