Márványsajtos rissoni barna hagymával

Márványsajtos rizsszem tészta

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Márványsajtos rissoni barna hagymával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 fej hagyma
18 dkg márványsajt
50 dkg rizstészta
3 evőkanál olívaolaj
3 dkg vaj
13 dkg paraj
10 dkg mascarpone
ízlés szerint frissen reszelt fekete bors
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.

2. Amíg a tészta fő, nagyméretű, vastag falú lábosban felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, és lassú tűzön 20-30 percig pirítjuk, amíg a színe aranybarna nem lesz és kissé karamellizálódik. Szűrőkanállal kivesszük az olajból, papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

3. A márványsajtot villával összetörjük, majd jól összekeverjük a mascarpone krémsajttal és a sült hagymával.

4. A csíkokra vágott parajt és a sajtkeveréket a kifőtt tésztához keverjük, és jól összeforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, tálalás előtt frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.

Márványsajtos rissoni barna hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1385 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Márványsajtos rissoni barna hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
van itthon