Mézes-tejszínes linguine bazsalikommal

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 ¾ dl tejszín
3 evőkanál méz
24 dkg friss bazsalikom
vagy
50 dkg linguine
1 és ¼ dl olívaolaj
1 és ¼ dl tyúkhúsleves
1 db citrom leve
3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
3 evőkanál pirított fenyőmag
3 gerezd zúzott fokhagyma
vagy
ízlés szerint törött bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és melegen tartjuk.

2. Amíg a linguine fő, a bazsalikomleveleket lecsipkedjük, majd turmixgépben sima péppé keverjük a felaprított chilipaprikával, a zúzott fokhagymával a fenyőmaggal, a parmezán sajttal, a citromlével, az olajjal és a mézzel együtt.

3. A bazsalikomos mártást nagy lábosban összekeverjük a tejszínnel, felöntjük a húslevessel, felforraljuk, és 15-20 percig lassú tűzön főzzük, amíg be nem sűrűsödik ízlés szerint törött borssal ízesítjük.

4. A mártást a kifőtt tésztához keverjük, és jól beleforgatjuk. Parmezán sajtforgáccsal meghintve tálaljuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Mézes-tejszínes linguine bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1500 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Mézes-tejszínes linguine bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
google+