Füstölt sajtos-szalámis fettuccine

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Füstölt sajtos-szalámis fettuccine
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg reszelt füstölt sajt
vagy
38 dkg fettuccine
vagy
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
¼ teáskanál cayenne-bors
3 ¾ dl főzőtejszín
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 teáskanál liszt
2 nagy gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej lilahagyma
3 szelet szalonna
20 dkg olajban eltett szárított paradicsom
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss, forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.

2. Amíg a fettuccine fő, leszűrjük a szárított paradicsomot, az olajat félretesszük, a paradicsomot csíkokra vágjuk. A szalonnát is felaprítjuk, félretesszük.

3. A félretett olajat felforrósítjuk, és 3 perc alatt aranyszínűre pirítjuk a szeletekre vágott lilahagymát. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, és további 1 percig pirítjuk. Beletesszük a szárított paradicsomot, a szalonnát és a csíkokra vágott szalámit is. További 2-3 percig főzzük.

4. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük benne a sűrített paradicsomot, és 1 percig főzzük, majd fokozatosan, állandó kevergetés mellett felöntjük a tejszínnel. Ha felforrt, takarékra vesszük, hozzáadjuk a füstölt sajtot, a cayenne-borsot, a petrezselymet és a fekete borsot. Addig főzzük, amíg a sajt el nem olvad.

5. Az elkészült mártást a forró tésztához keverjük, és parmezán sajtforgáccsal a tetején azonnal tálaljuk.

A recept elkészítéséhez használjunk paradicsomos fettuccinét vagy hosszúmetéltet.
Füstölt sajtos-szalámis fettuccine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1374 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Füstölt sajtos-szalámis fettuccine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
tippek, fortélyok