Ravioli mascarpone sajttal és pancettával



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a raviolit.
2. Amíg a tészta fő, felforrósítjuk az olajat, és 2-3 percig pirítjuk a pancettát. Felöntjük a húslevessel, belekeverjük a mascarponét és a vékony szeletekre vágott, napon szárított paradicsomot.
3. Felforraljuk, majd takarékra véve 5 percig főzzük, amíg a mártás sűrűsödni nem kezd. Ekkor hozzákeverjük a vékony csíkokra vágott friss bazsalikomot és a borsot is.
4. A raviolit leszűrjük, a mártással óvatosan összekeverjük. Azonnal tálaljuk.
Tyúkhúsalaplé

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.
3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.