Spagetti tejszínes-tojásos-szalonnás mártásban
Spagetti carbonara



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.
2. Amíg a spagetti fő, vékony csíkokra vágjuk a szalonnát, majd vastag falú lábosban, közepes tűzön ropogósra sütjük. Kivesszük, papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
3. Kisebb tálban felverjük a tojásokat, összekeverjük a parmezán sajttal és a tejszínnel, beletesszük a szalonnapörcöket és a mártást a meleg spagettire öntjük. Óvatosan összeforgatjuk, hogy a szósz mindenhol egyenletesen bevonja a tésztát.
4. A fazekat visszatesszük a tűzre és egész kis lángon 0,5-1 percig melegítjük, amíg a tojás megköt, és a mártás besűrűsödik. Frissen őrölt fekete borssal meghintve tálaljuk. Friss fűszerággal díszíthetjük.