Spenótos metélt gombamártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos metélt gombamártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg gomba
50 dkg fettuccine
4 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
4 dkg vaj
3 dl tejszín
3 szál újhagyma
vagy
5 dkg pancetta

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.

2. Amíg a metélttészta fő, vékony szeletekre vágjuk a gombát, megtisztítjuk és apróra vágjuk az újhagymát. A füstölt sonkát vagy a pancettát vékony csíkokra vágjuk.

3. Közepes méretű lábosban felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk az újhagymát és a sonkát, majd közepes tűzön 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, lefedjük, takarékra vesszük, és időnként megkeverve 5 percig főzzük.

4. Belekeverjük a tejszínt, a petrezselyem felét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Két percig főzzük, majd az elkészült mártást a metéltre öntjük, és jól összekeverjük. A maradék petrezselyemmel meghintve azonnal tálaljuk.

Ne tegyük az összes tésztát egyszerre a forrásban levő vízbe, inkább apránként, és ügyeljünk arra, hagy a víz folyamatosan forrjon. Ha nem kapunk spenótos metéltet, más tésztafélével is készíthetjük a receptet.
A recept elkészítéséhez használhatunk spenótos fettuccinét is.
Spenótos metélt gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 893 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Spenótos metélt gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
most van szezonja