Ajókás kagylótészta brokkolival

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ajókás kagylótészta brokkolival
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db ajóka
45 dkg brokkoli
1 mokkáskanál fehér bors
1 evőkanál olaj
3 dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint
A tálaláshoz:
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a kagylótésztát, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.

2. Amíg a tészta fő, a brokkolit rózsáira szedjük és forrásban lévő, sós vízben 1 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízbe tesszük, és ismét leszűrjük, félretesszük.

3. Vastag falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és lassú tűzön, 3 perc alatt, állandóan kevergetve megpároljuk a felaprított hagymát, a fokhagymát és az ajókát.

4. Belekeverjük a tejszínt is, és folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd takarékra véve további 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a brokkolit, és még 1 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Az elkészült mártást a kifőtt tésztára öntjük, alaposan összekeverjük, és parmezán sajttal meghintve azonnal tálaljuk.

Amikor a tésztát a mártással összekeverjük, ügyeljünk arra, hogy a szósz mindenhol egyenletesen bevonja a kagylócskákat.
Más tésztafélével, például makarónival vagy farfalle tésztával is készíthetjük a fenti receptet.
Ajókás kagylótészta brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1323 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Ajókás kagylótészta brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
twitter