Töltött rizsgombóc



Elkészítés:
1. A rizst sáfrányos szeklicével ízesített, sós vízben megpároljuk. A zöldborsót sós vízben megfőzzük. Megforrósított olívaolajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
2. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és nagy lángon megpirítjuk. Villával fellazítjuk az összetapadt húsdarabokat. Sóval, borssal ízesítjük.
3. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, összevágjuk és a húshoz adjuk. Fedő alatt körülbelül 20 percig pároljuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldborsót.
4. A goudát lereszeljük, a mozzarellát kockára vágjuk.
5. A rizsbe belekeverünk 2 tojást és a reszelt sajtot. A rizsmasszából kézzel gombócokat formálunk, a közepébe mozzarella kockát teszünk.
6. A rizsgombócokat a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.