Töltött rizsgombóc

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg liszt
2 db tojás
6 dkg reszelt gouda sajt
10 dkg fejtett zöldborsó
1 fej kockára vágott hagyma
12 dkg paradicsom
40 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint sáfrányos szeklice
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

1. A rizst sáfrányos szeklicével ízesített, sós vízben megpároljuk. A zöldborsót sós vízben megfőzzük. Megforrósított olívaolajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

2. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és nagy lángon megpirítjuk. Villával fellazítjuk az összetapadt húsdarabokat. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, összevágjuk és a húshoz adjuk. Fedő alatt körülbelül 20 percig pároljuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldborsót.

4. A goudát lereszeljük, a mozzarellát kockára vágjuk.

5. A rizsbe belekeverünk 2 tojást és a reszelt sajtot. A rizsmasszából kézzel gombócokat formálunk, a közepébe mozzarella kockát teszünk.

6. A rizsgombócokat a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Töltött rizsgombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2184 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Töltött rizsgombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
hírlevél