Fettuccine tejszínes, gombás-babos mártásban

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fettuccine tejszínes, gombás-babos mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg gomba
25 dkg zöldbab
vagy
28 dkg fettuccine
3 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
2 evőkanál olaj
5 dkg forgácsolt parmezán sajt
3 és fél dkg szárított paradicsom
10 dkg pirított fenyőmag
1 és ¼ dl fehérbor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej hagyma
1 db tojás

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba, és melegen tartjuk.

2. A babot megtisztítjuk, hosszú csíkokra vágjuk. Nagyméretű, vastag falú lábosban felforrósítjuk az olajat, és 3 percig pirítjuk a felaprított hagymát és a fokhagymát. Beletesszük a vékony szeletekre vágott gombát is, és állandóan kevergetve 1 percig sütjük. Felöntjük a borral, a tejszínnel és a zöldséglevessel, felforraljuk, majd takarékra véve 10 percig főzzük.

3. Közben egy tálban kissé felverjük a tojást, és állandóan kevergetve kevés főzőlevet öntünk hozzá, majd az egészet lassan, folyamatos keverés mellett a lábosba öntjük, és 30 másodpercig kevergetjük. Soha ne nagy lángon sűrítsük be, mert ha a mártás hirtelen felforr, a tejszínes tojás összetúrósodik.

4. A babot, a bazsalikomot, a fenyőmagot és a napon szárított, vékony csíkokra vágott paradicsomot is a mártásba tesszük, az egészet jól átmelegítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzak, és a tésztára öntve tálaljuk, Parmezán sajtforgáccsal, esetleg friss fűszer-ágacskákkal díszítve tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Fettuccine tejszínes, gombás-babos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1816 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Fettuccine tejszínes, gombás-babos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
google+