Bucatini gorgonzolamártásban
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
vagy
Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.
2. Amíg a tészta fő, a gorgonzola sajtot apró kockákra vágjuk.
3. Közepes méretű lábosban felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a felaprított zellerszárat, és 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a simára kevert ricotta sajtot, a gorgonzola darabkákat, majd ízlés szerint frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.
4. Lassú tűzön, állandóan kevergetve felforraljuk, és még 1 percig főzzük. A mártást a meleg tésztára öntjük, és jól összeforgatjuk.