Gombás-csirkés penne

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombás-csirkés penne
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg gomba
25 dkg lebőrözött, filézett csirkecomb
50 dkg penne
1 evőkanál olívaolaj
2 és fél dl tejszín
1 és ¼ dl fehérbor
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej hagyma
1 db paradicsom
6 dkg prosciutto
3 dkg vaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, a fokhagymát, és lassú tűzön állandóan kevergetve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felaprított prosciutto sonkát, és ropogósra sütjük.

2. Beletesszük a szeletekre vágott csirkét, és közepes tűzön 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is, még 2 percig pirítjuk, majd a meghámozott, félbevágott és szeletekre vágott paradicsomot és a sűrített paradicsomot is. Jól elkeverjük, felöntjük a borral, és felforraljuk. Takarékra vesszük, és addig főzzük, amíg a folyadék fele el nem párolgott.

3. Hozzákeverjük a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és újra felforraljuk, majd takarékra véve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

4. Amíg a mártás fő, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba. Az elkészült mártást a kifőtt penne tésztához keverjük, és parmezán sajttal meghintve azonnal tálaljuk.

Ha szeretjük, a receptben szereplő csirkecomb filé helyett darált csirkehúst is használhatunk.
Gombás-csirkés penne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2821 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Gombás-csirkés penne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
szólj hozzá, értékelj