Tagliatelle tejszínes csirkemájjal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tagliatelle tejszínes csirkemájjal
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl tejszín
37 és fél dkg csirkemáj
47 és fél dkg tagliatelle
1 teáskanál mustármag
1 és ¼ evőkanál friss, tépett metélőhagyma
2 és fél evőkanál olívaolaj
1 és ¼ gerezd zúzott fokhagyma
1 és ¼ fej hagyma
2 és fél db tojás
A tálaláshoz:
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.

2. Amíg a tagliatelle fő, a csirkemájat lehártyázzuk, felszeleteljük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a fokhagymát, és lassú tűzön, állandóan kevergetve puhára pároljuk.

3. A csirkemájat is a serpenyőbe tesszük, és óvatosan 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjak a metélőhagymát, a mustárt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a két felvert tojást is, és nagyon gyorsan kevergetve összedolgozzuk.

4. Az elkészült mártást lehúzzuk a tűzről, a forró tésztára öntjük, és jól összekeverjük. Parmezán sajttal és kevés tépett metélőhagymával meghintve tálaljuk.

Tagliatelle tejszínes csirkemájjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1413 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Tagliatelle tejszínes csirkemájjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
bevásárlólista