Tagliatelle paradicsommal, dióval

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tagliatelle paradicsommal, dióval
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg durvára tört dió
4 db érett paradicsom
50 dkg fettuccine
vagy
50 dkg tagliatelle
2 teáskanál olaj
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
dl fehérbor
1 teáskanál vörösborecet
1 fej hagyma
1 szál sárgarépa
A tálaláshoz:
3 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A paradicsomok alján kereszt alakú bemetszést készítünk, majd forrásban lévő vízben 1-2 percig főzzük, aztán rögtön hideg vízbe dobjuk. A kereszt alakból kiindulva lehúzzuk a héját, és felaprítsuk a húsát. A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük.

2. Egy evőkanál olajat felforrósítunk, és lassú tűzön 5 percig pirítjuk a finomra vágott hagymát és a halványító zellert, közben gyakran megkeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a sárgarépát, a petrezselymet és az ecettel elkevert bort. Takarékra vesszük, és 25 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. 15 perccel a mártás elkészülte előtt nagy fazék, forrásban levő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe. Hozzáöntjük a mártást is, és jól összekeverjük.

4. Mielőtt a mártás megfő, a maradék olajat is felmelegítjük, rádobjuk a felaprított dióbelet, és lassú tűzön 5 percig pirítjuk. A pirított diót a mártásos tészta tetejére szórjuk, és az egészet meghintjük reszelt parmezán sajttal.

Tagliatelle paradicsommal, dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1563 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Tagliatelle paradicsommal, dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
ételfotó