Tagliatelle sütőtökkel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg sütőtök
50 dkg friss szélesmetélt
vagy
50 dkg friss tagliatelle
2 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
8 dkg pirított fenyőmag
3 dkg vaj
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
3 ¾ dl zöldségleves
2 és fél dl tejszín
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej hagyma
A tálaláshoz:
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Nagy lábasban megolvasztjuk a vajat, és 3 percig pároljuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és meg 1 percig pirítjuk. Felöntjuk a zöldséglevessel, és beletesszük a meghámozott, apró darabokra vágott sütőtököt. Felforraljuk, majd takarékra véve addig főzzük, amíg a tök meg nem puhul.

2. Ekkor egészen kis lángra vesszük, sóval, szerecsendióval, borssal ízesítjük, és felöntjük a tejszínnel. Összemelegítjük, de már nem forraljuk. Turmixgépben 30 másodperc alatt sima péppé keverjük.

3. Közben nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.

4 A mártást is visszatesszük a lábosba és óvatosan újra felmelegítjük. A pirított fenyőmaggal együtt a tésztához adjuk és jól összekeverjük. Metélőhagymával meghintve tálaljuk, s hozzá külön edénykében kínáljuk a parmezán sajtot.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Tagliatelle sütőtökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2169 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Tagliatelle sütőtökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
könyvek