Márványsajtos brokkoli rigatoni tésztával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Márványsajtos brokkoli rigatoni tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg brie sajt
50 dkg brokkoli
50 dkg rigatoni
½ teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál napraforgóolaj
2 és fél dl tejszín
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 evőkanál hámozott, pirított mandula
1 fej hagyma

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.

2. A brokkolit rózsáira szedjük, majd 2-3 perc alatt megpároljuk, és alaposan lecsepegtetjük.

3. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, és puhára pároljuk a szeletekre vágott hagymát. Felöntjük, a borral és a tejszínnel, majd 4-5 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Meghintjük a paprikával, hozzákeverjük az apró darabkákra vágott sajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. A brokkolit és a mártást a tésztához adjuk, és lassú tűzön állandóan kevergetve jól átforrósítjuk. Hámozott, pirított mandulával meghintve tálaljuk.

Erősebb márványsajttal, például rokforttal vagy gorgonzolával is készíthetjük.
Márványsajtos brokkoli rigatoni tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2061 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Márványsajtos brokkoli rigatoni tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
szótár