Márványsajtos brokkoli rigatoni tésztával



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.
2. A brokkolit rózsáira szedjük, majd 2-3 perc alatt megpároljuk, és alaposan lecsepegtetjük.
3. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, és puhára pároljuk a szeletekre vágott hagymát. Felöntjük, a borral és a tejszínnel, majd 4-5 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Meghintjük a paprikával, hozzákeverjük az apró darabkákra vágott sajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. A brokkolit és a mártást a tésztához adjuk, és lassú tűzön állandóan kevergetve jól átforrósítjuk. Hámozott, pirított mandulával meghintve tálaljuk.