Fettuccine paradicsomos-gombás mártásban

Fettuccine boscaiola

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fettuccine paradicsomos-gombás mártásban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csiperkegomba
50 dkg fettuccine
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej hagyma

Elkészítés:

1. A gombát nedves papírtörlővel óvatosan átdörgöljük, és szárával együtt egészen vékonyra szeleteljük.

2. A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, Vastag falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és közepes tűzön, időnként megkeverve, 6 percig pirítjuk a hagymát és a finomra vágott fokhagymát. Ha aranyszínű, beletesszük a felaprított konzervparadicsomot a levével együtt, a szeletelt gombát, és felforraljuk, majd takarékra véve 15 percig főzzük.

3. Amíg a mártás fő, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.

4. A petrezselymet is a mártásba keverjük, alaposan megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, végül a mártást a tésztához keverjük.

Ha tejszínes mártást szeretnénk készíteni, 1,25 dl tejszínt is hozzá adhatunk a petrezselyemmel együtt (forralni nem szabad, mert összeugorhat).
Fettuccine paradicsomos-gombás mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1382 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Fettuccine paradicsomos-gombás mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
lexikon