Kagylótészta csicseriborsóval

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv csicseriborsó
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál friss, apróra vágott piros chilipaprika
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
7 és fél dkg szárított paradicsom
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss, forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.

2. Amíg a tészta fő, felforrósítjuk az olajat, és puhára pároljuk a vékony szeletekre vágott hagymát.

3. Ha aranybarna, hozzáadjuk a fokhagymát is, és még egy percig pirítjuk. A csicseriborsót átöblítjük, lecsepegtetjük, a szárított paradicsom levét leöntjük, vékonyan felszeleteljük, majd a borsóval és a paradicsommal együtt a hagymához adjuk.

4. Citromhéjjal és a felaprított chilivel ízesítjük. Erős tűzön jól összeforraljuk, belekeverjük a citromlevet és a felaprított, friss zöldfűszereket.

5. Az elkészült borsós mártást a tésztához keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és parmezán sajtforgáccsal a tetején azonnal tálaljuk.

Kagylótészta csicseriborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1321 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Kagylótészta csicseriborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
lexikon