Kagylótészta csicseriborsóval



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.
2. Amíg a tészta fő, felforrósítjuk az olajat, és puhára pároljuk a vékony szeletekre vágott hagymát.
3. Ha aranybarna, hozzáadjuk a fokhagymát is, és még egy percig pirítjuk. A csicseriborsót átöblítjük, lecsepegtetjük, a szárított paradicsom levét leöntjük, vékonyan felszeleteljük, majd a borsóval és a paradicsommal együtt a hagymához adjuk.
4. Citromhéjjal és a felaprított chilivel ízesítjük. Erős tűzön jól összeforraljuk, belekeverjük a citromlevet és a felaprított, friss zöldfűszereket.
5. Az elkészült borsós mártást a tésztához keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és parmezán sajtforgáccsal a tetején azonnal tálaljuk.