Rigatoni sütőtökös mártásban



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.
2. A sütőtököt meghámozzuk, a magokat kidobjuk, húsát kis kockákra vágjuk. A póréhagymát alaposan megmossuk, egészen vékonyra szeleteljük. Nagy lábosban felforrósítjuk a vajat, rádobjuk a hagymát, és lefedve, időnként megkeverve 5 percig pároljuk.
3. Hozzáadjuk a sütőtököt és a szerecsendiót, újra lefedjük, és további 8 percig pároljuk. Felöntjük a tejszínnel és 3 evőkanál vízzel, felforraljuk, majd 8-10 percig főzzük, amíg a sütőtök teljesen meg nem puhul. Közben időnként megkeverjük.
4. A tésztát tányérokba szedjük, a mártást a tetejére kanalazzuk, Meghintjük a pirított fenyőmaggal, és azonnal tálaljuk.