Penne tejszínes-paradicsomos mártásban
Tejszínes-paradicsomos penne



Elkészítés:
1. A szalonnát apróra vágjuk. Az alján kereszt alakban bemetszett paradicsomokat 2 percre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízbe dobjuk, így a kereszt alakból kiindulva könnyen le tudjuk húzni a héját.
2. A hámozott paradicsomokat félbevágjuk, a magot teáskanállal kikaparjuk, a húsát apróra vágjuk
3. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és melegen tartjuk.
4. Amíg a tészta fő, vastag falú lábosban felforrósítjuk az olajat. Közepes tűzön, időnként megkeverve, 5 perceg pirítjuk a szalonnát és a felaprított újhagymát, majd hozzáadjuk a bazsalikomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és további 5 percig főzzük.
5. Ekkor a paradicsomot is a mártáshoz adjuk, és 2-3 perc alatt átforrósítjuk. A mártást a forró tésztára merjük, és azonnal tálaljuk.