Spagetti olajbogyóval és kaprival

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti olajbogyóval és kaprival
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kapribogyó
50 dkg spagettini
vagy
50 dkg spagetti
3 gerezd fokhagyma
13 dkg zsemlemorzsa
5 dkg konzerv ajóka

Elkészítés:

1. Közepes méretű serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és állandóan kevergetve, ropogós aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Ha elkészült, hűlni hagyjuk.

2. A maradék olajat 1 percig melegítjük, rádobjuk a finomra vágott fokhagymát, a leszűrt, apró darabokra vágott ajókát, a felaprított fekete olajbogyót, és közepes tűzön fél percig pirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felaprított paradicsomot és a kapribogyót is, és további 3 percig főzzük.

3. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe. A paradicsomos öntetet és a zsemlemorzsát a tésztához adjuk, és jól összekeverjük. Azonnal tálaljuk; tetszés szerinti zöldfűszer ágacskával díszíthetjük.

Spagetti olajbogyóval és kaprival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1439 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Spagetti olajbogyóval és kaprival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
hírlevél