Almás-mazsolás túrószeletek

Adag: 6-8 főre (1 tepsi)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
2 evőkanál hideg víz
20 dkg vaj
2 evőkanál kristálycukor
22 dkg finomliszt
A töltelékhez:
2 db hámozott, kockára vágott alma
10 dkg mazsola
50 dkg ricotta sajt
½ dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
4 db szétválasztott tojás
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál narancslé
2 kiskanál reszelt narancshéj
1 evőkanál liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 25x30 cm-es tepsit kiolajozunk. A lisztet a cukorral meg a vajjal összemorzsoljuk, a tojássárgáját és a citromlevet hozzáadjuk. Rugalmas tésztává gyúrjuk.

2. A tésztát akkora lappá nyújtjuk, hogy kibélelhessük vele a tepsit. Villával megszurkáljuk, és 20 percig sütjük, majd kihűtjük.

3. A töltelékhez az almát 5 dkg cukorral, a narancs- meg citromlével, a narancshéjjal fedő alatt megpároljuk. A fedőt levéve 3 perc alatt a levét elpárologtatjuk, a jól megmosott mazsolát belekeverjük. A tűzről levéve kihűtjük, majd szűrőbe töltve lecsepegtetjük, de a levét megőrizzük.

4. A sajtot 10 dkg cukorral és az alma levével elkeverjük, majd a liszttel, a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral és a tejszínnel habosra keverjük.

5. A tojások fehérjét habbá verjük, és apránként a sajtos keverékbe forgatjuk.

6. Az almadarabokat a félig sült tésztára terítjük, a sajtos masszával bevonjuk, és a sütőbe visszatolva még 45 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, és kockákra vágva rakjuk tálra.

Almás-mazsolás túrószeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1048 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Almás-mazsolás túrószeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
most van szezonja