Narancsos-túrós kosárkák

| Narancsos gyümölcskosárka receptek ,
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos-túrós kosárkák
Adag: 8 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kosárkákhoz:
15 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
4 db narancs
25 dkg áttört tehéntúró
1 evőkanál narancslé
1 kiskanál reszelt citromhéj
2 dl édes sűrített tej
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. Nyolc 8 cm átmérőjű kis kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A kekszet megdaráljuk, a vajjal összedolgozzuk, és a formákat kibéleljük vele, szorosan az aljára, oldalára tapasztjuk. Tálcára rakva töltésig jégbe hűtjük.

2. A töltelékhez a narancsok végéről egy 2 cm-es részt levágunk, hogy a húsa kilátszódjék. A sárga héját hajszálvékonyan lehántjuk, félretesszük, majd a fehér bundáját lebontjuk, kidobjuk. Tál fölött - hogy a leve abba csorogjon - a narancsot a cikkek mentén felvágjuk, 16 cikket a díszítésre félreteszünk, a többit összevagdaljuk.

3. A túrót a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd a sűrített tejet, a citrom- és narancslevet hozzáadjuk. Addig verjük, amíg a krém a duplájára nem nőtt, akkor az apró narancsdarabokat is beleforgatjuk.

4. A tölteléket a kis kosarakba kanalazzuk, egy éjszakára jégbe hűtjük. Másnap mindegyiket 2-2 narancscikkel, tejszínhabbal és a lehántott, laskára vágott narancshéjjal díszítjük.

Narancsos-túrós kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1387 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Narancsos-túrós kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
szólj hozzá, értékelj