Ananászos túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ananászos túrótorta
Adag: 6 főre (1 tortaforma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
16 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
25 dkg áttört tehéntúró
1 doboz szűrt ananászkonzerv
¾ dl citromlé
40 dkg konzerv sűrített tej
2 kiskanál zselatin
¾ dl hideg víz
2 kiskanál reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. Egy tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A vajas csokoládés kekszet megdaráljuk, a vajjal összedolgozzuk, és a formába nyomkodjuk. Behűtjük.

2. A töltelékhez a túrót a sűrített tejjel habosra keverjük.

3. A zselatint a hideg vízben simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük, majd langyosra hűtve a durvára turmixolt ananásszal, citromhéjjal és -lével együtt a túróba keverjük. A tésztával bélelt formába simítva 4 órára jégbe hűtjük. Végül a szélét meglazítva a tortakarimát lehúzzuk róla, és a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra. Tejszínhabbal és ananászdarabokkal díszítjük.

Ananászos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1762 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Ananászos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
szótár