Túrótorta New York módra

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Túrótorta New York módra
Adag: 1 tortaforma (10-12 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
igény szerint friss málna
igény szerint tejszínhab
A tésztához:
1 kiskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál sütőpor
13 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
8 dkg vaj
1 db tojás
A töltelékhez:
75 dkg áttört tehéntúró
2 dl tejszín
4 db tojás
3 dkg finomliszt
2 kiskanál reszelt narancshéj
2 kiskanál reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. A kétféle lisztet a sütőporral, a cukorral meg a vajjal összemorzsoljuk, majd a tojással és a citromhéjjal rugalmas tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 20 percre jégbe hűtjük.

2. A tésztát 2 folpack között akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy egy 22 cm átmérőjű kerek tortaforma alját és oldalát beborítsa. 210 °C-os (gáz: 8) sütőbe téve 10 percig sütjük.

3. A töltelékhez a túrót a cukorral, a liszttel és a narancs- meg citromhéjjal habosra keverjük, az egész tojásokat egyenként beledolgozzuk. A tejszínnel simára verjük, és a félig sült tésztával bélelt formába simítjuk. A sütőt 180 °C-ra mérsékelve kb. 60 perc hosszat sütjük. Kihűtjük, tálalásig a hűtőszekrényben tartjuk, és tejszínhabbal bevonva, friss málnaszemekkel a tetején kínáljuk.

Túrótorta New York módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1127 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Túrótorta New York módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
google+