Barackos szeletek

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Barackos szeletek
Adag: 12 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg babapiskóta
A töltelékhez:
20 dkg összevágott aszalt sárgabarack
50 dkg áttört tehéntúró
2 és fél dl kissé felvert tejszín
1 és ¼ dl tejföl
¾ dl citromlé
3 dl forró víz
dl hideg víz
1 evőkanál zselatin

Elkészítés:

1. Egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A babapiskótát az aljára sorba fektetjük.

2. A töltelékhez a barackot 3 dl vízzel leforrázzuk, 15 percig áztatjuk, 10 dkg cukrot öntünk bele, és addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódott. Utána a barackot puhára főzzük, a levét kissé elpárologtatjuk. Langyosra hűtjük, majd turmixoljuk.

3. A zselatint a hideg vízzel simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük, majd langyosra hűtjük.

4. A túrót 10 deka cukorral habosra keverjük, citromlével és tejföllel ízesítjük. A barackpürét meg a zselatint belekeverjük, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A piskótára simítva 180 percre jégbe hűtjük. 12 szeletre vágva tálaljuk.

Barackos szeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1377 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Barackos szeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
facebook