Könnyű sajtos túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Könnyű sajtos túrótorta
Adag: 1 tortaforma (8-10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg babapiskóta
13 dkg olvasztott vaj
½ kiskanál reszelt szerecsendió
A töltelékhez:
25 dkg ricotta sajt
25 dkg áttört tehéntúró
17 dkg baracklekvár
3 db tojás
2 és fél dl tejföl
2 kiskanál reszelt narancshéj

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát alufóliával kibélelünk, az alját és az oldalát kiolajozzuk. A piskótát megdaráljuk, majd a vajjal meg a szerecsendióval összedolgozzuk. A forma aljára, oldalára tapasztjuk, és 20 percre jégbe hűtjük.

2. A töltelékhez a kétféle sajtot a cukorral és a keményítővel habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. A tejfölt, a narancshéjat és a lekvárt is hozzáadjuk, a formába simítjuk. 50 percig sütjük, kihűtjük, és a hűtőszekrénybe tesszük.

Tejszínhabbal és vékony, főtt citromhéjcsíkokkal díszítjük.

Könnyű sajtos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1647 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Könnyű sajtos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
recepttár