Citromos túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Citromos túrótorta
Adag: 2 főre (0.16666666666667 piteforma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 és ¼ dkg diós keksz
1 és ⅓ dkg vaj
2 kiskanál reszelt citromhéj
A mázhoz:
8 és ⅓ dkg tisztított, félbevágott eper
evőkanál eperlekvár
A töltelékhez:
4 és ¼ dkg áttört tehéntúró
3 és ⅓ dkg ricotta sajt
1 evőkanál reszelt citromhéj
dl tejföl
½ evőkanál citromlé
1 ⅔ dkg kristálycukor
evőkanál étkezési keményítő
½ db tojás

Elkészítés:

1. Egy 20x30 cm-es négyszögletes formát alufóliával kibélelünk. A diós kekszet megdaráljuk, a vajjal meg a citromhéjjal összedolgozzuk, és a forma aljára tapasztva 20 percre jégbe hűtjük.

A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük.

2. A töltelékhez a túrót és a sajtot habosra verjük, a cukorral és a keményítővel kikeverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, a citrom héját és levét meg a tejfölt hozzáadjuk. A formába töltjük, és kb. 50 perc alatt megsütjük. Utána kihűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük.

3. A tészta tetejét fél eperszemekkel sűrűn kirakjuk. A lekvárt megmelegítjük, és az epret megkenjük vele. A hűtőszekrényben megdermedni hagyjuk, majd 12 kockára vágjuk.

Citromos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1771 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Citromos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
facebook