Citromos túrótorta



Elkészítés:
1. Egy 20x30 cm-es négyszögletes formát alufóliával kibélelünk. A diós kekszet megdaráljuk, a vajjal meg a citromhéjjal összedolgozzuk, és a forma aljára tapasztva 20 percre jégbe hűtjük.
A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük.
2. A töltelékhez a túrót és a sajtot habosra verjük, a cukorral és a keményítővel kikeverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, a citrom héját és levét meg a tejfölt hozzáadjuk. A formába töltjük, és kb. 50 perc alatt megsütjük. Utána kihűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
3. A tészta tetejét fél eperszemekkel sűrűn kirakjuk. A lekvárt megmelegítjük, és az epret megkenjük vele. A hűtőszekrényben megdermedni hagyjuk, majd 12 kockára vágjuk.