Fettuccine fésűkagylóval vargányás tejszínmártással

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fettuccine fésűkagylóval vargányás tejszínmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl tejszín
35 dkg tisztított, szeletelt fésűkagyló
vagy
35 dkg pappardelle
vagy
35 dkg fettuccine
2 evőkanál friss petrezselyem
2 evőkanál citromlé
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál vaj
3 evőkanál olívaolaj
5 dl forró víz
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vargányát egy tálba tesszük, és forró vizet öntünk rá. 20 percre beáztatjuk. A gombát kinyomkodjuk, az áztatóvizet félretesszük. A gombát felaprítjuk. Az áztatóvizet szitán vagy papírfilteren átszűrjük.

2. Egy nagy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat és a vajat. Beletesszük a kagylót, és 2 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, és még 1 percig sütjük.

3. Hozzáöntjük a citromlét, a tejszínt és 1,25 dl-t a gomba áztatóvizéből. Felforraljuk, és közepes tűzön 2-3 percig folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a folyadék fele elfő. Sóval, borssal ízesítjük, és levesszük a tűzről.

4. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, és éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük. A mártást kicsit felmelegítjük, és a tésztára öntjük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és elkeverjük. Azonnal tálaljuk.

A fésűkagyló tisztítása során a kagylókat az izomrost és az ikra közé szúrva kinyitjuk. A kagylókat megmossuk, gondosan eltávolítjuk róluk a szennyeződést, majd lehúzzuk a csillogó, fehér izmot és a fekete belet, de a narancsszínű ikra maradjon sértetlen.
Fettuccine fésűkagylóval vargányás tejszínmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2659 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Fettuccine fésűkagylóval vargányás tejszínmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
twitter