Tenger gyümölcsei tésztában

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg spagetti
12 db konyhakész tintahal
18 dkg nyers óriás garnéla
45 dkg friss fekete kagyló
1 db 150 dkg-os, főtt rák
1 evőkanál friss bazsalikom
3 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olívaolaj
2 db friss, finomra vágott chilipaprika
4 gerezd zúzott fokhagyma
80 dkg konzerv, darabolt paradicsom
2 és ¼ dl száraz fehérbor
2 evőkanál vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat. Beletesszük a kimagozott chili és a fokhagyma felét, és közepes tűzön, kevergetve 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével és a borral. Csökkentjük a lángot, és 1 órán át főzzük. A mártást szitán átszűrjük, sóval, borssal ízesítjük, és félretesszük.

2. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a spagettit, és 8-10 perc alatt éppen csak puhára főzzük (al dente).

3. Nagy serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat a vajjal. A megmaradt chilit és fokhagymát beledobjuk, és gyenge tűzön puhára pároljuk. Hozzáadjuk a tintahalat, a garnélát, a folyóvíz alatt lesúrolt kagylót, és erős tűzön az egészet 4-5 percig főzzük. A tengeri rák húsát felaprítjuk. A lábost levesszük a tűzről, és belekeverjük a rákhúst.

4. A spagettit leszűrjük, és ráöntjük a kagylós keverékre. Hozzáadjuk a paradicsommártást,

a petrezselymet, a bazsalikomot, és az egészet jól összekeverjük.

5. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírból kivágunk 4 nagy négyzetet. Mindegyiknek az egyik felére halmozzuk a tészta egynegyedét. A másik felét ráhajtjuk, és a szélét jól lezárjuk. A batyukat egy sütőlemezre tesszük, 10 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.

Tenger gyümölcsei tésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1366 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Tenger gyümölcsei tésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
ételfotó