Angyalhaj a tenger gyümölcseivel
Capelli d'Angelo a tenger gyümölcseivel, Cérnametélt a tenger gyümölcseivel



Elkészítés:
1. A tintahalakat szétnyitjuk, egy éles késsel a belső oldalukat átlósan beirdaljuk, majd kis négyzetekre vágjuk (kb. 2 x 2 cm). A lábosba tett tintahaldarabkákra forró vizet öntünk. Ha a darabkák összetekeredtek, leszűrjük őket, és hideg vízzel leöblítjük. A keményítőt a vízzel kis tálban simára keverjük, a tojásfehérjét hozzákeverjük. Beletesszük a kagylóhúst és a páncél nélküli garnélát, és jól megforgatjuk benne, hogy minden oldalról bevonja.
2. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk, a tésztát éppen csak puhára főzzük (al dente).
3. Közben az olajat előmelegített wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a cukorborsóhüvelyeket, a tintahalat, a kagylóhúst a garnélával, és 2 percig pirítjuk. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tányérokba szedjük. Ráhalmozzuk a tenger gyümölcseit, és tálaljuk.