Linguine szardellával, olajbogyóval és kaprival
Hosszúmetélt szardellával, olajbogyóval és kaprival



Elkészítés:
1. Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a fokhagymát, és gyenge tűzön 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett és darabokra vágott szardellafilét, és egy villával szétnyomjuk pürévé. Belekeverjük a lecsepegtetett olajbogyót, a kapribogyót és a felaprított paradicsomot, és cayenne-borssal fűszerezzük. Lefedjük, és 25 percig kis lángon főzzük.
2. Közben egy nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát 8-10 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük.
3. A szardellamártást a tésztára öntjük, és gondosan beleforgatjuk. Petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.