Tészta tonhallal, citrommal, kapribogyóval és olajbogyóval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tészta tonhallal, citrommal, kapribogyóval és olajbogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg lecsepegtetett, apróra vágott konzerv tonhal
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál konzerv kapribogyó
10 szem kimagozott, karikára vágott fekete olajbogyó
35 dkg gnocchi
vagy
vagy
35 dkg conchiglie
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál vaj
3 nagy gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, lecsepegtetjük, és visszatesszük a fazékba.

2. Az olívaolajat és a vaj felét egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. A fokhagymát beletesszük, és üvegesre pároljuk. A tüzet csökkentjük, és hozzáadjuk a tonhalat, a citromlét, a lecsepegtetett kapribogyót és az olajbogyót. óvatosan addig keverjük, amíg minden összetevő átforrósodik.

3. A tésztát előmelegített tálba tesszük. A mártást a tésztára halmozzuk. Megszórjuk petrezselyemmel, rászórjuk a maradék vajat, és az egészet jól elkeverjük. Azonnal tálaljuk.

Gnocchi alaprecept

Gnocchi alaprecept
75 dkg lisztes burgonya
30 dkg liszt
ízlés szerint

1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk (1. kép).

2. Tálba tesszük, és krumplinyomóval összetörjük (2. kép).

3. Lisztezett deszkára borítjuk és belekeverjük a liszt nagy részét (3. kép). Összegyúrjuk, és mindig adunk még hozzá kevés lisztet, amennyit felvesz. A tésztának lágynak kell lennie, és csak kicsit szabad ragadnia.

4. A tésztából egy darabot kicsippentünk és lisztezett deszkán 1 cm átmérőjű hengerré formáljuk (4. kép).

5. A hengert 2,5 cm-es darabokra vágjuk és speciális, rovátkolt deszkán (lúdgégetészta-készítő deszkán) hosszúkás, rovátkolt gombóccá formáljuk (5. kép). Deszka híján villa belső felével formázzuk.

6. A gnocchit kisebb adagokban főzzük ki, különben szétmállik. Fazékban sós vizet forralunk. Egy adagot - 20-24 darab - óvatosan a forrásban lévő vízbe engedünk. Néhány perc múlva a gombócok feljönnek a víz felszínére. További 1-2 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, és forró olvasztott vajra szedjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.

Tészta tonhallal, citrommal, kapribogyóval és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2424 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Tészta tonhallal, citrommal, kapribogyóval és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
twitter