Omlós vajas tészta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Omlós vajas tészta
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg szobahőmérsékletű vaj
30 dkg liszt
másfél teáskanál
5 teáskanál hideg víz

Elkészítés:

1. Szitáljuk a lisztet és a sót gyúródeszkára. A közepén készített mélyedésbe tegyünk vajat és vizet (1. kép).

2. Kézzel keverjük össze a hozzávalókat, miközben a vajat összedolgozzuk a liszttel (2. kép). Amikor a hozzávalók már nagyjából elkeveredtek, dagasszuk, míg lágy, sima és rugalmas lesz a tészta (3. kép).

3. Sodrófával nyújtsuk négyszögletűre. A négyszög rövidebb oldalait hajtsuk be, egyiket a másikra. Nyújtsuk újra négyszögletűre, ezúttal a hajtogatás az ellenkező oldalakról történjen. A négyszög rövidebb oldalait hajtsuk be. Ismételjük meg még egyszer ezt a két lépést. Négyszög, vagy kör alakúra nyújtsuk, attól függően, milyen a sütőforma alakja. A tésztának fél cm vastagságúnak kell lennie.

4. Borítsuk be a sütőforma alját és oldalát, majd takarjuk le, és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre. A tésztát néhány órával, de akár egy nappal a felhasználás előtt is elkészíthetjük.

Omlós vajas tészta Omlós vajas tészta Omlós vajas tészta
Ezt a tésztát nem dagasztjuk, hanem gyúrjuk.
Ez a tészta akkor lesz jó, ha a vajat és a lisztet a lehető leggyorsabban, hidegen összemorzsoljuk. Még a kezünktől se melegedjen meg a tészta. Ezután gyorsan hozzáadjuk a többi belevalót. Finomabb lesz a tészta, ha víz helyett tejjel készítjük.
Omlós vajas tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 18400 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Omlós vajas tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
tippek, fortélyok